Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Joulupöydässä

Joulupöydässä maistuvat perheiden perinteet, muistot lapsuudesta ja uusien sukupolvien pöytiin kattamat herkut. Tässä listassa on reseptejä, joita me nautimme tänä vuonna. Moni niistä on tuttu jo aiemmilta vuosilta.

Aattoaamu alkaa aina mieheni keittämällä riisipuurolla. Minä saan nukkua pitkään, kun hän huolehtii pöydän kauniiksi ja puuron lautasille. Puuroon tietysti piilotetaan manteli ja jännityksellä odotamme kuka sen saa. Joskus en ole muistanut hankkia mitään yllätystä mantelinlöytäjälle ja silloin tarjoan yllätykseksi halia. Lasten mielestä se ei kelpaa.

Lounaaksi

Lihaliemi ja pasteijat

Täyteläinen luista ja häränhännistä keitetty lihaliemi on juuri sopiva lounas. Vaikka reseptissä kehotetaan keittämään kaksi päivää, yksi päivä on ihan riittävä.
Resepti

Madekeitto

Mateen sesonki on vasta alkamassa. Pyydä kalakauppiaaltasi valmiiksi nyljetty kala, jolloin valmistelu sujuu kotikeittiössä kätevästi.
Resepti

Seuraavaksi lasi shampanjaa

Ennen varsinaista illallista on aika nauttia kuplia ja pieniä herkkuja. Näiden lisäksi meillä on lasten toivomia pieniä rapeita kuppeja, joiden sisälle laitamme lohimoussea, skagenia tai mätiä. Ja koska pian on suuri ateria, makupaloja riittää ihan muutama.

Joulukalat

Kalapöytä on monen mielestä joulupöydän paras osuus. Näiden lisäksi meillä on siianmätiä ja gubbröraa. Kalojen viereen keitetään pienet keitetyt perunat ja tarjoamme myös saaristolaisleipää sekä hapanta ruisleipää.

Graavisiika­tartar

Tästä reseptistä olen saanut paljon kiitoksia! Moni on kokeillut ja todennut hyväksi.
Resepti

Mätikakku

Mätikakku maistuu joulupöydän kasvissyöjille.
Resepti

Lohirulla

Lohirulla on parhainta tarjottavaa, sillä sen voi valmistella etukäteen pakastimeen.
Resepti

Pääruoaksi

Vietämme yleensä joulua yhdessä vanhempieni ja veljeni perheen kanssa. Tänä vuonna veljeni jäi jumiin ulkomaille, mutta mukana seurassa on vuosi sitten Suomeen San Franciscosta muuttanut vaihto-oppilasvuoden perheeni veli. Äitini valmistaa vuosittain perinteiset jouluruoat ja on pakko myöntää, että ehkä laatikot eivät minulta sujuisi aivan samalla tasolla kuin häneltä! Tänä vuonna hän tilasi myös pienen mangalitsan eli villasian kinkun paikalliselta tilalta. Laatikot syntyvät kesällä kasvatetuista juureksista. Perunoina tarjoamme huolella valeltuja hasselbackan perunoita, omalta maalta nekin. Lisäksi pöydässä on näitä salaatteja varsinkin niille, jotka eivät välitä kovasti laatikoista.

Palsternakka­salaatti

Paahdetut palsternakat saavat kaverikseen rapsakoita kapriksia, täyteläistä parmesania ja mausteista rucolaa.
Resepti

Waldorfinsalaatti

Waldorfinsalaatti sopii kinkun kylkeen loistavasti.
Resepti

Makeaksi lopuksi

Pääruoan jälkeen on aika pitää pieni tauko. Ja aivan sattumalta joulupukki tulee yleensä juuri silloin! Avaamme joululahjat yksitellen ja vuorotellen. Näin saamme jokainen iloita toisen puolesta ja lahjanantaja saa kertoa ajatuksensa lahjan takana. Lahjojen avaamisen aikana nautimme lasit portviiniä ja ihan pienet palaset juustoa. Tämän jälkeen keitämme vielä pienet kupit vahvaa kahvia ja sitten on aika nauttia jälkiruoka. Meillä se on kakku ja tänä vuonna raikas puolukkajuustokakku.

Herkkuhännille

Raikasta ja makeaa, juuri sopivaa pitkän aterian jälkeen.

Christmas with Kaisa puolukkajuustokakku

Muita jälkiruokia

Sahrami-paahtovanukas

Sesongin armeliain jälkiruoka on paahtovanukas. Se ei suutu jos reseptiä ei seuraa millin tarkasti ja odottaa kiltisti jääkaapissa vuoroaan vaikka seuraavaan päivään.
Resepti

Matchajäätelö

Vegaanisessa matchajäätelössä maistuu valkosuklaa ja manteli.
Resepti

Rocky road

Rocky road on vähän kuin pyttipannu. Siihen voi laittaa kaikenlaisia herkkuja mitä kaapista löytyy.
Resepti

Yömyssyt

Vuotuisten Monopoli- ja Menolippu-turnausten välissä on aika yömyssylle. Jos vatsassa on vielä tilaa, pieni coquito maistuu yömyssyksi, mutta kuka nyt ei rakastaisi aikuisten kokista?

Coquito

Juoma kuin jälkiruoka.
Resepto

Joulukola

Vermuttia, giniä ja neilikkaa.
Resepti