Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Sahrami-paahtovanukas

Sesongin helpoin ja armeliain jälkiruoka on tässä. Paahtovanukkaat maistuvat täyteläiselle saatuaan levätä jääkaapissa yön yli eikä raaka-aineiden määrätkään ole niin tarkkoja. Voit jättää kerman kokonaan pois ja käyttää pelkkää maitoa, tai voit laittaa kokonaisen purkin kermaa ja vähän vähemmän maitoa. Tässä versiossa vanukas saa makunsa jouluisista mausteista, sahramista ja rakastamastani kardemummasta, mutta makua voi hakea myös mm. vaniljasta, amaretosta tai Cointreausta.

Ainekset
Karamelli
1,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
Vanukas
2 kananmunaa
2 keltuaista
1 dl sokeria
0,25 g sahramia
0,5 tl kardemummaa
4 dl maitoa
1 dl kermaa
Resepti

Valmistele – Ota esille kaikki tarvittavat raaka-aineet ja astiat. Lämmitä uuni 150 asteeseen ja kaiva kaapin uumenista vielä laaja uuniastia tai -vuoka, johon annosastiat mahtuvat.

Kiehauta karamelli – Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Keitä sekoittaen kunnes karamelli muuttuu meripihkan väriseksi. Lusikoi paahtunut karamelli tasan annosastioiden pohjalle ja anna jäähtyä. Sillä välin voit valmistaa vanukkaan.

Vatkaa vanukas – Riko munat teräskulhoon ja lisää keltuaiset ja sokeri. Vatkaa kunnolla sekaisin, mutta älä vaahdoksi. Mausta sahramilla ja kardemummalla. Lisää maito ja kerma. Jaa vanukas annosastioihin ja täytä uunivuoan pohja vedellä, noin puoleen väliin saakka annosastioiden reunoja.

Kypsennä ja tarjoile – Nosta vanukkaat varovasti kuumaan uuniin ja kypsennä noin tunnin verran. Nosta paahtovanukkaat varovasti vesihauteesta ja anna jäähtyä jääkaapissa kunnolla ennen tarjoilua, mielellään seuraavaan päivään. Vanukkaat säilyvät hyvin jääkaapissa, ellei joku sokerihiiri käy niitä sieltä salaa syömässä. Tarjolle nostaessa irrota vanukkaat kulhoista ohutteräisellä veitsellä varovasti ja kaada ylösalaisin jälkiruokalautaselle.