Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Puolukkainen juustokakku

Juustokakku sopii hyvin hitusen mielikuvituksettomaan hetkeen, kun pitää leipoa jälkiruoka, mutta ei kuitenkaan ehdi säätää minkään vaikean ja aikaa vievän kanssa. Juustokakku on takuu-varma jälkiruoka ja sitä syöneet vieraat lipovat aina onnessaan huuliaan. Puolukka tuo kakkuun tarvittavaa happamuutta ja raikkautta, sillä usein juuri sitä tarvitaan pitkän illallisen päätteeksi.

Ainekset
Pohja
200 g Digestive-keksejä
50 g Savoiardi-keksejä
100 g voita
Täyte
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
250 g mascarponea
1,5 dl tomusokeria
3-4 liivatelehteä
2 dl puolukkamehutiivistettä
2 dl kermaa
1 tl sitruunankuorta
2 rkl sitruunanmehua
Pinnalle
1,5 dl puolukkamehutiivistettä
1 liivatelehti
paljon puolukoita
Resepti

Pohja – Sulata voi ja anna jäähtyä. Murenna keksit ja sekoita ne voin kanssa taikinaksi. Pohjassa voi käyttää kaikenlaisia keksejä, itse usein sekoitan Digestive-keksien kanssa jotain toisia, jotta mausta ei tule liian dominoiva. Painele taikina tiiviisti ja tasaisesti irtopohjavuokaan. Siirrä kylmään kovettumaan.

Täyte – Pohjan kovettuessa valmista täyte. Lusikoi tuorejuustot yleiskoneen kulhoon, siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Jos kakun pitää hyytyä nopeasti, laita neljä liivatelehteä, mutta jos sinulla on aikaa antaa kakun tekeytyä niin laita vain kolme. Kuumenna 1 dl puolukkamehua ja vispaa pehmenneet liivatelehdet kuumaan mehuun. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se tuorejuustoseokseen. Kaada joukkoon puolukkamehut ja mausta sitruunan kuoriraasteella ja mehulla. Sekoita tasaiseksi ja kaada kovettuneelle kakkupohjalle. Laita kylmään, kunnes kakku on hyytynyt.

Pinnalle – Pane liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kuumenna puolukkamehu ja liota pehmennyt liivate siihen. Anna jäähtyä. Täytä kakun pinta täysin puolukoilla, niitä saa olla reilusti. Kaada puolukkamehu marjojen päälle tasaisesti kakun pinnalle. Anna hyytyä kylmässä.