Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Endiiviä ja sinihome­juustoa

Pikkujoulujen parhaimmistoa on pienet snäcksit. Endiivinlehdet ovat loistavia kuljettamaan suuhun erilaisia täytteitä ja tahnoja. Nämä veneet on lastattu Aura-juustotahnalla ja friteeratuilla pekaanipähkinöillä.

Ainekset
1 endiivi
1 Aura-juusto
2 dl ranskankermaa
pinaatinlehtiä
80 g pekaanipähkinöitä
3 dl öljyä
Resepti

Aloita pähkinöistä – Kuumenna öljy kattilassa. Itse olen käyttänyt kookosöljyä, mutta myös muut öljyt sopivat. Friteeraa pähkinöitä kuumassa öljyssä, kunnes ne alkavat hieman tummua. Tässä täytyy olla varovainen: pekaanipähkinät ovat jo valmiiksi tummia, joten ne kypsyvät aivan salaa. Nosta kuumat pähkinät talouspaperin päälle lautaselle. Ripottele niiden päälle hieman sormisuolaa.

Tee sitten tahna – Sekoita Aura-juustomuru ja ranskankerma kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Maista ja mausta halutessasi mustapippurilla. Tahna saa olla aika tujua.

Seuraavaksi endiivi – Irrota endiivinlehdet ja asettele ne isolle vadille kuppipuoli ylöspäin. Laita sitten pestyt ja kuivatut pinaatinlehdet endiiviveneiden päälle kauniisti. Lusikoi jokaiseen veneeseen lusikallinen Aura-juustotahnaa. Laita sen verran kuin mielestäsi on miellyttävä syödä yhdellä haukulla. Asettele tahnan päälle muutama pekaanipähkinä. Hienonna vielä loput pekaanipähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi ja ripottele rouhe sinne tänne veneiden päälle. Nosta vati pöytään ja anna vieraiden ihastua!