Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Lohirulla

Lohirulla jos mikä on retroherkku parhaimmillaan. Äitini teki lohirullaa lapsuudessani graavilohesta, itse pidän ehkä enemmän kylmäsavulohesta. Molemmat käyvät. Reseptissä korvasienimuhennos keitetään kuivatuista sienistä, mutta luonnollisesti pakastetut käyvät myös. Sienikastike on niin yksinkertainen, ettei se melkein edes reseptiä kaipaa. Jokaisella on oma tapansa keittää kastike. Ja jos joukkoon kaataisi lorauksen jaloviinaa tai konjakkia, ei se varmasti huonommaksi muuttuisi.

Ainekset
kylmäsavulohisiivuja
25 g kuivattuja korvasieniä
1 sipuli
2 rkl voita
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
saaristolaisleipää
Resepti

Keitä kastike – Liota korvasienet perusteellisesti. Hienonna sitten sienet sekä sipuli. Sulata voi kasarissa ja lisää sipuli. Kuullota ja lisää sienet, kun sipulit ovat pehmenneet hieman. Paista hetken verran ja kaada joukkoon kerma. Anna kastikkeen kiehua keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes se on sopivasti kiehunut kasaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kokoa rulla – Levitä muovikelmua pöydälle ja asettele sen päälle tasaiseksi kerrokseksi ohuita kylmäsavulohiviipaleita. Kaada sitten jäähtynyt korvasienikastike lohen päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Pyöritä lohi rullalle ja kääri tiukasti muovikelmuun. Laita lohirulla pakastimeen.

Tarjoile – Ota lohirulla pakastimesta 20 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa vielä hieman jäinen rulla viipaleiksi ja nosta saaristolaisleipäviipaleiden päälle. Tarjoile lohirullaa vasta, kun se on sulanut kokonaan.