Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Bombe de Pomme

Bombe de pomme – eli omenapommi – syntyi sattumalta, kun ystäväni Mikon kanssa valmistelimme 24 askelta jouluun -blogia vuonna 2014. Mikko oli matkalla meille maalle kokkaamaan viikonlopuksi ja tein hänelle itsepuristetusta omenamehusta ja Sambucasta drinkin, joka jäi elämään. Vieläkin vannon tämän drinkin nimeen ja haastan kokeilemaan. Yksinkertaisuudessaan Bombe de pomme on nerokas!

Ainekset
Yhdelle
2 dl omenamehusohjoa
3–5 cl sambucaa
ripaus kanelia
Resepti

Pakasta omenamehu – Laita omenamehu minigrip-pussissa pakastimeen. Drinkin onnistuminen johtuu paljon omenamehun laadukkuudesta, joten valitse hyvin. Anna omenamehun olla pakastimessa noin tunnin ajan, kunnes se on sohjoa. Puristele mehupussia noin 20 minuutin välein, jotta sohjosta tulee tasaista. Kokonaan jäätynyt mehu on aivan liian kovaa drinkkiin. Jos niin pääsee käymään, anna sen sulaa hetki ja riko pienempiin palasiin veitsellä tai lihanuijalla ja käytä yleiskoneen tai tehokkaan blenderin kautta.

Valmista drinkki – Kaada omenamehusohjo kannuun ja lisää sopivasti Sambucaa. Määrän kanssa ei ole niin tarkkaa: tärkeintä on hyvä maku! Kun olet saanut sopivan sekoituksen, kaada drinkkilaseihin ja ripottele pinnalle hieman kanelia.