Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Suklaatryffelit

Vain mielikuvitus on rajana, kun valmistaa suklaatryffeleitä. Täytteeksi sopivat pähkinät, toffee, marsipaani, erilaiset liköörit ja vaikka kinuskipopparit. Tässä reseptissä on muutama idea täytteiksi, mutta hauskinta on tehdä oman mielensä mukaan ja vähän sitä mitä kaapista sattuu löytymään.

Ainekset
Tryffeliseos
200 g 70 % tummaa suklaata
50 g voita
1,5 dl kermaa
Pinnalle
50 g tummaa kaakaota
100 g 70 % tummaa suklaata
Marsipaanitäyte
50 g marsipaania
2 rkl karvasmantelilikööriä
Rommirusinatäyte
3 rkl rusinoita
2 rkl rommia
Kahvitryffelit
2 rkl esperssopapuja
Resepti

Valmistele – Hienonna rusinoita hieman. Sekoita ne kulhossa rommin kanssa ja anna maustua jääkaapissa ainakin muutama tunti tai vaikka yön yli. Laita marsipaani kulhoon ja valuta joukkoon karvasmantelilikööri. Sekoita käsin tasaiseksi ja pyöritä marsipaanista suuren mustaviinimarjan kokoisia palloja. Laita nekin kylmään.

Sekoita tryffeliseos – Leikkaa suklaa ja voi pieniksi palasiksi ja laita kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada se suklaan ja voin päälle. Anna jäähtyä hetki ja sekoita sitten tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä. Jaa jäähtynyt massa kulhoihin ja sekoita joukkoon eri mausteet. Anna seosten maustua jääkaapissa yön yli.

Kahvitryffeleita valmistaessa lisää espressopavut kerman joukkoon. Kiehauta ja anna seistä puolisen tuntia. Kuumenna kerma uudelleen kiehuvaksi, siivilöi kahvipavut pois ja jatka tryffeliseoksen valmistamista kuten edellä. Näin syntyy siis pelkästään kahvitryffeleitä.

Muotoile ja koristele – Muotoile tryffeliseoksesta pieniä palloja. Marsipaanitryffeleihin tryffeliseosta pyöritetään marsipaanipallojen pinnalle, jolloin tryffelit saavat maukkaan mantelisen sydämen. Koristele tryffelit eri tavoin. Pyörittele osa kaakaossa ja kastele loput suklaaseen. Ripottele pinnalle korintteja, mantelilastuja ta mitä keksitkään. Tryffelit säilyvät jääkaapissa noin viikon.