Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Täytetyt taatelit

Täytetty taateli on juuri sopiva pieni makea iltapäivän kahvihetkeen tai päättämään maukkaan illallisen. Kaupasta löytyy paljon erilaisia taateleita, mutta tähän reseptiin suosittelen käytettäväksi tahmeita Medjool-taateleita. Ne löytyvät hevi-osastolta. Medjoolit sopivat hyvin myös salaatteihin tuomaan makeaa kontrastia.

Ainekset
12 Medjool-taatelia
70 g marsipaania
3 rkl brandya tai amarettoa
100 g tummaa suklaata
20 g valkosuklaata
sormisuolaa
Resepti

Taatelijuttuja – Avaa taatelit tarkalla veitsenvedolla ja poista kivet. Laita marsipaani kulhoon ja lisää brandy. Vaivaa alkoholi marsipaanin sisään ja nosta se sitten leikkuulaudalle ja muovaa marsipaanista pötkö. Leikkaa pötkö 12 osaan. Täytä taatelit marsipaanilla ja lisää taatelin sisään vielä ihan muutama sormisuolan kide.

Suklaajuttuja – Sulata ensin tumma suklaa vesihauteessa. Kasta taatelit suklaassa ja nosta leivinpaperin tai leivonta-alustan päälle jähmettymään. (Jos suklaata jää kulhoon yli, voit kaataa siihen kuumaa maitoa ja tehdä kaakaon!) Kun taatelit ovat kovettuneet, sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa. Lusikoi valkosuklaa minigrip-pussiin ja leikkaa yksi kulma auki. Koristele taatelit valkosuklaalla. Anna kovettua ja tarjoa jälkiruokana.