Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Savumakrilli-leivät

Makrilli on minusta yksi kauneimmista kaloista. Sen kaunis pintakuvio on kuin kangas. Ja eihän maussakaan ole mitään vikaa! Voimakkaan makuinen ja rasvainen makrilli on omiaan tuomaan vaihtelua ainaisiin lohipöytiin. Tämä resepti ei oikeastaan ole edes mikään resepti, vaan lyhyt tarjoiluehdotus maukkaan makrillin käyttöön

Ainekset
2 savumakrillia
Piparjuurijuusto
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl piparjuuritahnaa
0,5 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
Kurkut
1 kurkku
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
1 tl sinapinsiemeniä
1 rkl tillisilppua
Tarjoiluun
näkkileipää
Resepti

Tee kurkut – Mittaa sokeri, etikka, vesi ja sinapinsiemenet kattilaan. Kuumenna kunnes sokeri on sulanut. Kaada toiseen astiaan jäähtymään. Pilko kurkku ohuiksi siivuiksi, tai käytä mandoliinia: sillä työ sujuu nopeasti. Nosta kurkut jäähtyneeseen nesteeseen ja mausta tillisilpulla. Anna tekeytyä.

Mausta tuorejuusto – Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Lisää tuorejuuston sekaan. Käytin tällä kertaa valmista piparjuuritahnaa, joka ei ole läheskään yhtä vahvanmakuinen kuin tuore. Voit käyttää tässä reseptissä molempia. Sekoita ainekset keskenään.

Puhdista kala – Nosta makrillit kylmästä ja puhdista liha ruodoista. Kalan voi mielensä mukaan muussata vaikka kuinka pieneksi, mutta itse pidän mahdollisimman suurista palasista, joissa kala on lähinnä alkuperäistä koostumustaan.

Kasaa leivät – Tällä kertaa käytin saaristolaisleipä-näkkäreitä, mutta kaikenlaiset näkkileivät ja ruisleivät sopivat hyvin savumakrillin kanssa. Laita pohjalle piparjuurituorejuustoa, pala savumakrillia ja päälle muutama etikkakurkku. Tarjoa makrillin kanssa raikasta olutta tai vaikka pieni snapsi.