Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Lakritsinen crème brûlée

Lakritsilla maustettu paahtovanukas on pitkään ollut lempijälkiruokamme. Tarjosimme tätä herkkua jo häissämme ja niistä ajoista se on jäänyt jälkiruokaklassikoksi. Reseptistä tulee 4-6 annosta tai mahdollisesti 10 pientä välijälkiruokaa jos ohjelmassa on vielä juustoja. Vanukkaat voi myös tehdä oivallisesti etukäteen edellispäivänä.

Ainekset
3 dl kermaa
1 dl maitoa
3/4 dl sokeria
1,5 rkl lakritsijauhetta
4 keltuaista
4 rkl demerara-sokeria
Resepti

Aluksi – Lämmitä uuni 150 asteeseen. Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja nosta pois lämmöltä. Lisää lakritsijauhe ja sekoita kunnolla. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan ja vispaa nekin seokseen. Kaada vanukasseos pieniin uuninkestäviin kulhoihin.

Sitten – Kypsennä vesihauteessa noin tunti tai kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja nosta kelmulla peitettynä jääkaappiin vähintään tunniksi. Tähän asti voit valmistella jälkiruokaa vaikka edellispäivänä.

Lopuksi – Ennen tarjoamista ripottele vanukkaiden pinnalle demerara-sokeria ja polta kaasupolttimella vanukkaisiin rapea pinta. Varo sokerin palamista. Tarjoa jälkiruokaviinin kanssa.