Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Sardellibriossi

Tryffeliä, tomaattia, sardellia, majoneesia ja briossia, niin yksinkertaista! Tämä resepti mukailee Tehtaankadun Mat Distrikt -ravintolassa tarjottuja briossi-leipäsiä, joihin ihastuin välittömästi. Kotona ne syntyvät helposti, sillä kaikki raaka-aineet voi hankkia halutessa valmiina (ainakin Helsingissä). Voibriossia myydään Foodmarket Herkussa, tomaatti, valkosipuli ja Hellmanssi löytyy jokaisesta ruokakaupasta ja tryffelillä maustetut tomaattikastike ja sardellit saa Roinisilta Hakaniemen hallista. Jos ei pääse halliin, niin tavalliset sardellit ajavat asiansa sekä tryffelisen tomaattikastikkeen voi korvata muutamalla tipalla tryffeliöljyä. Resepti on summittainen, kuin bruschettaa tekisi.

Ainekset
briossileipää
tomaattia
tryffelitomaattikastiketta
majoneesia
valkosipulia
tryffelisardelleja
Resepti

Vain vähän valmistelua – Hienonna ensiksi valkosipulin kynsi ja sekoita se majoneesiin. Yksi kynsi per puoli desiä majoneesia on mielestäni hyvä suhde, mutta sekin riippuu ihan omasta mausta. Pilko sitten tomaatti aivan pieniksi kuutioiksi, hakkelukseksi. (Voit myös poistaa siemenet, ajaa tomaatin sauvasekoittimella sileäksi ja siivilöidäkin vielä, mutta kotioloissa yksinkertaisen alkuruoan ollessa kyseessä, se ei mielestäni ole tarpeellista. Lisäksi siemenistä syntyisi hävikkiä ja kyllä nekin voi syödä.) Sekoita tomaattiin reilu ruokalusikallinen tryffelitomaattikastiketta. Mikäli sitä ei löydy, mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää muutama tippa tryffeliöljyä.

Ja sitten kasaamista – Leikkaa briossi viipaleiksi ja paahda. Voibriossi palaa helposti paahtimessa, joten ole tarkkana. Leikkaa paahdetut briossiviipaleet kahtia. Kasaa täytteet leivälle: ensin raita majoneesia toiseen reunaan, sitten tomaattia toiselle puolelle ja keskelle sardelli pötköttelemään. Leivät ovat parhaita juuri tehtyinä.