Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Rosmariini-pannacotta

Rosmariini-pannacottan resepti jaettiin ensimmäisen kerran lähes kymmenen vuotta sitten 24 askelta jouluun -blogissa, jota pidimme silloin ystäväni Mikon kanssa. Hänen kehittämänsä resepti on yksinkertaisuudessaan nerokas. Puolukoiden sijaan voit käyttää myös karpaloita, kumpia nyt sattuu olemaan. Pannacotta on siinä mielessä myös kiva jälkiruoka, että sen voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja jälkiruoan koittaessa nostaa suoraan pöytään.

Ainekset
Pannacotta
5 dl kermaa
1 dl maitoa
1 dl sokeria
2-3 liivatelehteä
2 rosmariininoksaa
Puolukkaseos
3 dl puolukoita
1/2 dl vettä
1 rkl sokeria
Resepti

Valmista pannacotta – Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Jos tarjoat pannacottaa saman päivän aikana, laita kolme liivatelehteä, mutta jos odotat huomiseen niin kaksi riittää. Kaada kerma ja maito kattilaan ja lisää sokeri ja rosmariininoksat. Anna kiehahtaa. Purista pehmenneet liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan maitoseokseen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi kylmässä. Nosta rosmariininoksat pois ja annostele tasaisesti kuuteen kulhoon tai lasiin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Valmista puolukkaseos – Keitä sillä aikaa ½ dl vettä ja lisää siihen ruokalusikallinen sokeria. Sekoita kunnes sokeri on liuennut veteen. Kaada neste puolukoiden päälle ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Paseeraa puolukkaseos siivilän läpi ja annostele pannacottien päälle noin 2-3 mm kerros. Älä laita liikaa puolukkaa, ettei pannacottan herkkä maku peity. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Kuva: Iiro Muttilainen