Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Rapeat vohvelit

Rapeimmat vohvelit syntyvät gluteenittomista jauhoista (Sunnuntai). Syömme lähes viikottain aamiaiseksi vohveleita ja olen kokeillut taikinassa kaikkia jauhoja vain palatakseni gluteenittomiin. Koostumus on näissä ihan eri luokkaa muihin verrattuna! Kokeile myös maidon sijaan kookosmaitoa, jonka kanssa ei tarvitse lisätä sokeria ollenkaan. Muutenkin lisään vain vähän makeutusta, sillä tilpehöörit ovat aina makeita.

Ainekset
1 l täysmaitoa
3 kananmunaa
4 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
1 tl kardemummaa
70 g voita
Resepti

Tee taikina – Kaada noin puolet maidosta isoon kulhoon. Lisää kananmunat ja jauhot. Sekoita hyvin ja anna taikinan seistä 20–30 minuuttia. Lisää suola ja hunaja. Gluteenittomat jauhot jäävät helposti paakkuisiksi, joten kaada koko taikina blenderiin ja soseuta sileäksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Lisää maitoa niin, että taikinasta tulee notkeaa ja tavallisen lettutaikinan paksuista. Sulata voi ja sekoita se taikinan joukkoon.

Paista vohvelit – Paistaessa ei tarvitse lisätä enää voita tai muuta rasvaa vohveliraudalle, sillä se on jo mukana taikinassa. Vohveleiden paistuessa kutsu ruokailijat pöytään ja nosta lämpimät vohvelit suoraan lautaselle. Jos taikina tuntuu paistamisen loppuvaiheessa liian paksulta, niin lisää joko vettä tai maitoa. Tarjoa erilaisten hillojen ja marjojen kanssa.