Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Kananmuna­kupit

Kananmunakupit ovat meillä synttäriaamujen toiveaamiainen sekä näin jouluaikaan nopea herkkuaamupala, jonka ehtii tehdä arkiaamunakin. Kupit sopivat loistavasti myös brunssille! Reseptissä voi käyttää kinkun sijasta kylmäsavulohta tai kasvissyöjille sopivia rapeiksi paistettuja herkkusieniä. Resepti on yhdelle – sitä on helppo monistaa niin useaksi kun on tarvetta.

Ainekset
1 kananmuna
25 g kinkkua
3 rkl kermaa
muutama tippa tryffeliöljyä
2 rkl juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
Resepti

Aloita kinkusta ja kananmunista – Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa kinkku pienemmiksi palasiksi ja aseta pienen kulhon pohjalle. Tee kinkkujen keskelle pieni pesä, johon rikot kananmunan. Lorauta kananmunan ympärille kermaa ja mausta ihan kevyesti suolalla ja pippurilla, ripaus riittää.

Mausta tryffelillä – Seuraavaksi muutama tippa tryffeliöljyä. Tryffeliöljy on nopea tie täyteläisiin makumaailmoihin. Sitä saa hyvin varustetuista ruokakaupoista. Tryffeliöljyn käytössä pitää vaan olla varovainen, sillä jos sitä tulee liikaa on lopputulos usein pilalla.

Viimeistele juustolla ja paista – Lopuksi ripottele pinnalle juustoraaste. Tähän sopii hyvin tavallinen kermajuusto (esim. Oltermanni) tai voimakkaampi juusto, kuten Appenzeller. Nosta munakupit uuniin ja paista kunnes kananmuna on asettunut ja juusto saanut hieman väriä, noin 10 minuuttia. Olen huomannut että paistoaika hieman vaihtelee uunista riippuen, joten kannattaa olla tarkkana, ettei keltuainen pääse kypsymään liikaa. Anna jäähtyä hetken ja tarjoa.