Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Pastaa kyssäkaalista

Kun puhuri puuskuttaa ja tuuli tuivertaa, on ihan parasta lähteä kävelylle. Kotiin tullessa posket punoittavat kuin raikkaat omenat ja vatsa kysyy: mitä on ruoaksi? Tällä kertaa kulhollinen kyssäkaalista tehtyä pastaa. Tyytyväisyys on taattu.

Ainekset
1 kyssäkaali
20 g voita
6 valkosipulinkynttä
1 ruukku salviaa
1 dl parmesania
Resepti

Osta spiraalileikkuri – Tätä reseptiä varten tarvitse spiraalileikkurin, jolla voi tehdä erilaisia pastanoloisia asioita useasta vihanneksesta. Kesäkauden hitti onkin jo vuosia ollut kesäkurpitsa-spagetti. Talvella kyssäkaali ajaa saman asian. Se on juurekseksi suhteellisen hellän makuinen ja siksi sopii pasta-annoksiin hyvin.

Käsittele kyssäkaali – Kuori kyssäkaali ja leikkaa se noin 4 cm paksuiksi tangoiksi. Leikkaa tangoista ”pastaa” spiraalileikkurilla. Käsittele koko kaali näin.

Valmista pasta – Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Revi salvianlehdet irti ja raasta parmesan. Kuumenna voi wok-pannussa tai paistokasarissa. Kun voi vaahtoaa, on aika kaataa siihen kyssäkaalipasta. Paista muutama minuutti useasti sekoitellen ja lisää sitten salvianlehdet. Paista vielä niin kauan kunnes kaali on kypsää, noin 5–10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Ennen tarjoamista sekoita parmesan pastan joukkoon.