Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Palsternakka­salaatti

Palsternakka on keittiön moniottelija, josta syntyy ranskalaisten korvikkeet, pehmeät keitot ja maukkaat salaatit. Tässä yksi salaateista.

Ainekset
Palsternakat
2-3 palsternakkaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Muut ainekset
2-3 rkl kapriksia
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl parmesanlastuja
1 rucolaruukku
Balsamicokastike
3 rkl sokeria
2 rkl balsamicoa
1 rkl dijon-sinappia
4 rkl oliiviöljyä
Resepti

Paahda palsternakat – Pese palsternakat. Niitä ei ole tarvetta kuoria, kunhan ovat puhtaita. Leikkaa palsternakat pituussuunnassa ohuehkoiksi lohkoiksi ja laita ne uunivuokaan. Kaada pinnalle hieman oliiviöljyä ja paahda 200 asteessa noin 15 minuuttia. Käännä viimeiseksi 5 minuutiksi grillivastus päälle, jolloin palsternakat varmasti saavat vähän väriä. Tavoitteena on saada aikaan hieman rapsakoita palsternakkoja, ei lötköjä. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

Keitä kastike – Tee sillä välin kastike. Laita sokeri, sinappi ja balsamico pannulle ja kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes sokeri on sulanut ja seos on paksuuntunut hieman. Nosta pois levyltä ja kaada öljy kastikkeeseen ohuena norona jatkuvasti sekoittaen. Kastiketta tulee ruokaan nähden liian paljon, mutta sen voi käyttää salaatinkastikkeena seuraavina päivinä.

Friteeraa kaprikset – Kuumenna 0,5 dl oliiviöljyä höyryävän kuumaksi paksupohjaisessa kattilassa. Tiristä siivilässä kapriksista ensin kaikki vesi pois, jotta ne eivät poksu liikaa öljyyn kaadettaessa. Friteeraa kapriksia kunnes ne ovat rapeita, muutaman minuutin ajan. Nosta kuivumaan lautaselle talouspaperin päälle.

Kokoa salaatti – Laita rucolanlehdet tarjoiluvadin pohjalle ja kasaa palsternakat niiden päälle. Ripottele parmesanlastut ja kaprikset palsternakkojen päälle ja viimeistele balsamico-kastikkeella. Lopuksi voit lisätä vielä ihan hitusen sormisuolaa ja mustapippuria.