Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Nutella granola

Nutella granola valmistuu nopeasti ja helposti. Erityisaamiaista ei tarvitse siis varata pelkkään viikonloppuun. Valmistamiseen kuluu noin 20 minuuttia, riippuen siitä kuinka nopeasti uuni lämpenee. Itse käytän reseptissä Lindtin hasselpähkinä-suklaa-tahnaa, mutta reseptin nimen mukaisesti Nutella käy myös tähän hyvin.

Keräämme kesäisin paljon marjoja pakastimeen, jotka sopivat aamupalaksi hyvin. Pakastemustikoiden ja -tyrnien sijaan granolan kylkeen sopii hyvin myös banaani, persimon tai päärynät.

Ainekset
Granola
2 dl kaurahiutaleita
1 dl manteleita
1 dl pekaanipähkinöitä
2 rkl hasselpähkinätahnaa
1 rkl voita
Tarjolle
pakastemarjoja
turkkilaista jugurttia
Resepti

Granola eli aamumuru – Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita voi ja hasselpähkinätahna kasariin. Kuumenna varovasti keskilämmöllä ja sekoita seos juoksevaksi. Varo, ettei seos vaan pääse palamaan. Sekoita sitten kulhossa kaurahiutaleet, mantelit ja pekaanipähkinät ja kaada hasselpähkinäseos sen päälle. Sekoita hyvin ja peitä kaikki kaurahiutaleet hasselpähkinäseoksella ja kaada granola sitten uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda murua uunissa noin 10 minuuttia. Kääntele granolaa muutaman kerran paahtamisen aikana, ettei se vaan pääse palamaan. Tarjoa lämmin granola pakastemarjojen kuten mustikoiden ja tyrnimarjojen ja jugurtin kanssa.