Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Mikon misohanhi

Ystävältä toiselle. Niin kulkevat parhaat reseptit. Aivan kuten tämäkin misohanhen resepti Kim Mikkolalta ystävälleni Mikolle, joka kokkasi sitä meille. Meillä on tapana kokkailla yhdessä aina koko päivä: erilaisia pieniä ruokia, aivan summittaisessa järjestyksessä. Ja niin misohanhikin löysi tiensä pöytäämme. Yksinkertainen misosta ja voista sekoitettu kastike on nerokas! Miso antaa hanhelle upean umamin ja voi – no voin makua ei kai tarvitse perustella.

Ainekset
1 hanhenrinta
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
50 g voita
50 g tummaa misoa
Resepti

Sokerisuolaus – Viillota hanhen rintafileen rasvapuoli tiheään, mutta älä leikkaa lihaan asti. Graavaa suolalla ja sokerilla molemmin puolin. Anna tekeytyä leikkuulaudalla noin tunnin verran. Pyyhi sitten mausteet pois.

Kypsennys – Sekoita pehmeä voi ja miso kulhossa. Laita hanhenrinta uunivuokaan ja peitä se kauttaaltaan misovoilla. Laita paistomittari fileeseen. Hanhesta tulee pehmeää ja mureaa, kun se saa paistua hitaasti matalassa lämmössä. Aseta sisälämpötilaksi 53 astetta ja kypsennä 100 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Käännä lämpö loppuvaiheessa grillivastukselle, jotta nahasta tulee rapea. Sivele lihaa valuvalla misovoilla paiston aikana.

Tarjoa – Anna lihan vetäytyä ainakin 10 minuuttia leikkuulaudalla. Leikkaa rintafile ohuehkoiksi siivuiksi ja tarjoa.