Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Luksussilakat

Silakoita niille, jotka eivät silakoista välitä. Silakoiden voimakas maku on joskus vähän liikaa. Tässä reseptissä niitä liotetaan yön yli maidossa, mikä tekee mausta pehmeän ja katkaisee turhan kalaisuuden. Mädin voi hyvin jättää pois ja kylmäsavulohen sijaan voi tietysti käyttää kylmäsavukirjolohta. Silakat ovat niin maukkaita, että ne sopivat hyvin jopa joulupöytään.

Ainekset
500 g silakkafileitä
2-3 dl maitoa
200 g kylmäsavulohta
1 sipuli
2 dl kermaa
1 rkl hienonnettua tilliä
2 rkl kirjolohenmätiä
suolaa
mustapippuria
Resepti

Ensin liotetaan – Laita silakat kannelliseen astiaan ja kaada maito päälle. Anna levätä ainakin yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä valuta maito pois silakoista.

Sitten rullataan – Hienonna sipuli ja laita puolet siitä uunivuoan pohjalle. Leikkaa kylmäsavulohesta pitkulaisia palasia. Pyöritä silakkafileet palasten ympärille ja aseta rullat uunivuokaan kauniiseen riviin. Ensimmäisen kerroksen jälkeen lisää loput sipulisilpusta ja jatka silakkafileiden rullaamista.

Lopuksi paistetaan – Kaada kerma kulhoon ja lisää hienonnettu tilli sekä mäti. Jos sinulla on jääkaapissa smetanapurkinloppu, niin voit korvata osan kermasta sillä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Vispaa sekaisin ja kaada kermaseos silakoiden päälle. Voit nostella vähän päällimmäistä silakkarulla-kerrosta, jotta mätiä pääsee myös alemmas. Paista silakoita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä esimerkiksi uuniperunoiden kanssa, tai kylmänä ruisleivän kaverina.