Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Kuningas­osteri­vinokkaat

Sienihullu on sienihullu myös talvella! Monet sienet ovat niin aromikkaita ja maukkaita, etteivät ne tarvitse kyytipojaksi juuri muuta kuin voita ja kuningasosterivinokas on juuri tällainen sieni. (Minulle sienien syömisessä korostuu suuri rakkauteni voihin ja joskus vitsailen, että sienet ovat minulle ”voin kuljetin”.) Kuningasosterivinokkaita löytyy tavallisista hyvin varustetuista ruokakaupoista. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

Ainekset
osterivinokkaita
valkosipulinkynsiä
voita
suolaa
mustapippuria
lehtipersiljaa tai timjamia
Resepti

Jotkut asiat ovat yksinkertaisia ja hyviä – Kuten voissa paistetut sienet. Loppukesällä ja syksyllä metsät ovat täynnä kanttarelleja  ja tatteja, mutta näin alkutalvesta ei löydä enää muuta kuin jonkun sattumanvaraisen suppilovahveron. Sienet sopivat mielestäni hyvin salaatteihin, mutta niistä voi tehdä myös pienen ruoan pelkästään. Paistamme usein herkkusieniä samalla tavalla, mutta näissä osterivinokkaissa on hienostuneempi maku ja toki myös koko.

Tee näin – Siivuta sienet ja valkosipuli. Kuumenna pannu ja lisää siihen reilusti voita. Kun voi vaahtoaa, lisää sienet ja valkosipuli. Paista sieniä molemmin puolin kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle vielä lehtipersiljaa tai timjamia. Tarjoa heti. Sienet sopivat bruschettan päälle alkupalana tai erillisenä lisäkkeenä esimerkiksi Palsternakkasalaatin ja Carpaccion kanssa.