Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Kampasimpukkaa ja lardoa

Tämän ihanan reseptin olen napannut Systrarna Eisenmans Mingelmat -kirjasta. Löysin kirjan joskus kirpputorilta ja siinä on lukuisia illanistujaisiin sopivia reseptejä, jotka maistuvat lasillisen jos toisenkin kanssa. Varaa ainakin kaksi kampasimpukkaa per ruokailija. Ne ovat niin maukkaita, että viimeisistä voi tulla riita. Meillä tuli.

Ainekset
kampasimpukoita
lardoa
salvianlehtiä
Resepti

Raaka-aineet – Lardoa on ikävä kyllä huonosti saatavana Suomessa. Reseptin kuvissa käytetyn nappasimme syksyisellä reissulla Tallinnan Telliskiven hallista. Lardon voi kuitenkin korvata esimerkiksi quancialella eli possun poskella tai pancettalla. Quancialea saa Helsingissä ainakin Casa Italiasta.

Valmistelu – Leikkaa lardosta mahdollisimman ohuita siivuja. Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla ja aseta jokaisen päälle yksi salvianlehti. Pyöritä lardo kampasimpukan ympärille. Mikäli se ei aivan riitä voit kiinnittää lardon kampasimpukkaan cocktail-tikulla paiston ajaksi.

Paistaminen – Kuumenna valurautapannu kuumaksi ja paista kampasimpukoita muutama minuutti molemmin puolin. Tarjoa lämpiminä.