Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Juustofondue

Jos olisit sveitsiläinen, sinulla varmaan olisi oma fondue-resepti. Tai ainakin luotettu juustokauppias, joka myisi sinulle oman salaisen sekoituksensa. Salaisen reseptin puutteessa me muut teemme juustofonduen moitié-moitié, eli puolet-puolet. Puolet täyteläistä Gruyère- ja puolet hieman haisulimpaa Vacherin Fribourgeois -juustoa. Suomessa laitetaan usein myös emmentalia, eikä sekään ole huono. Fondueta voi myös ajatella vähän kuin pizzana: siihen siivoat kätevästi jouluna jäljelle jääneet juustopalat.

Ainekset
400 g Gruyère
400 g Vacherin Fribourgeois
1 valkosipulinkynsi
3 dl valkoviiniä
1 rkl maissitärkkelystä
10 tippaa tabascoa
0,5 tl muskottia
kirschiä
mustapippuria
Resepti

Fondue – Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Perinteisesti valkosipulilla hierotaan kattilan sisäpuoli, mutta sen voi myös lisätä kattilaan hienonnettuna. Raasta juustot ja nosta kattilaan. Mittaa maissitärkkelys ja sekoita. Lisää valkoviini ja sekoita uudestaan. Kuumenna liedellä sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Mausta tabascolla ja muskotilla ja jos haluat, kirschillä. Jos fondue vaikuttaa liian paksulta, voit kaataa joukkoon hieman valkoviiniä ohentamaan seosta.

Tykötarpeet – Fonduen kanssa tarjotaan yleensä leipää, mutta juustoon voi dipata oikeastaan mitä vaan mikä tulee mieleen ja maistuu itselle. Fondue onkin helppo ruoka siivota jääkaappia.