Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Juuriselleri–perunaröstit

Röstiperuna saapui Sveitsin tätini tuliaisena lapsuudenkotiin 80–luvulla. Silloin se tehtiin isoon paistinpannuun ja kypsytettiin hitaasti. Ison röstin kääntäminen oli aina jännityksen hetki: leviääkö se vai pysyykö kasassa!

Juuriselleri antaa perunaröstille täyteläisen ja pähkinäisen maun. Tarjoa pikku röstilettusia mäti-smetana-sipuli-sekoituksen kanssa tai kuten kuvassa, smetanan ja kylmäsavuporon kanssa. Ah, lisäksi vielä marinoituja punasipuleita!

Ainekset
3 perunaa
1/2 juuriselleri
1 sipuli
2 kananmunaa
3/4 tl suolaa
Resepti

Raasta – Kuori perunat,  juuriselleri ja sipuli. Raasta monitoimikoneessa grouviksi raasteeksi. Lisää kananmuna ja mausta suolalla. Sekoita hyvin.

Paista – Kuumenna ohukaispannu ja lisää voita. Painele lettukoloihin peruna-selleriseosta tasaisesti. Voit myös paistaa tavallisella paistinpannulla ja nostella siihen sopivan kokoisia lettusia lusikalla. Paista röstejä keskilämmöllä kullanruskeiksi, noin 7–10 minuuttia.

Tarjoa – Tarjoa röstit lämpiminä. Koska paistamiseen menee helposti aikaa, nosta valmiit röstit lämpimään uuniin odottamaan sillä aikaa kun paistat loput. Ylläolevien tarjoiluehdotusten lisäksi röstit sopivat lisäkkeeksi myös pataruokien kanssa.