Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Joulugin(i)

Pienellä vaivannäöllä syntyy oma joulugin(i). Vaivahan toki alkaa jo syksyllä, kun katajanmarjat poimitaan pensaasta giniä varten. Tänä vuonna tuntui olevan paljon marjoja. Niitä voi käyttää tietysti myös lihapatojen mausteena ja myös torjumaan flunssaa. Flunssajuomaan rouhi teelusikallinen katajanmarjoja ja anna tekeytyä kuumassa vedessä. Siivilöi ja nauti.

Ainekset
1 l maustamatonta vodkaa
2 rkl katajanmarjoja
3 maustepippuria
3 tähtianista
2 suikaletta appelsiininkuorta
Resepti

Valitse vodka – Alkon myyjä suositteli omaan giniin joko Koskenkorvan vodkaa, Absolutia tai hienompaan makuun Standardia. Itse otin Koskenkorvaa ja se toimii hyvin (Huom! Ei siis Kossua).

Valmista gin(i) – Murskaa katajanmarjat. Kuori luomuappelsiinista muutama suikale. Lisää kaikki mausteet vodkan sekaan ja nosta pimeään paikkaan maustumaan. Anna tekeytyä kaksi päivää ja maista. Mikäli haluat vahvempia makuja, anna juoman tekeytyä vielä. Jos gin(i) on mielestäsi valmista, niin siivilöi mausteet ja laita odottamaan juhlahetkeä.

Tarjoa – Joulugin(i) maistuu mielestäni akvaviitin tavoin sellaisenaan snapsina, mutta siitä tulee myös hienostunut gin & tonic.