Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Säilötyt ankankoivet uunissa

Ankka-confit on purkkiruokaa parhaimmillaan! Kun on kiire ja vieraat ovat juuri tulossa. Tai kun ulkona on kaunis ilma ja tekee vaan mieli työntää joku laatikko uuniin ja mennä nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta. Silloin pelastukseksi kaapista löytyy säilykkeitä. Eikä mitä tahansa säilykkeitä. Tuuppaa tonnikalat syrjään ja kaiva kaapin perältä purkki omassa rasvassaan säilöttyjä ankankoipia.

Ainekset
1 prk ankankoipia confit
10 pientä sipulia
20 pientä perunaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl viisimaustetta
suolaa
mustapippuria
Resepti

Pyyhi ylimääräinen rasva – Kuumenna uuni 180 asteeseen tai kiertoilmauunissa käytä kiertoilmagrilliä. Ota ankankoivet tölkistä, johon ne on säilötty omaan rasvaansa. Pyyhi ylimääräinen rasva ankankoivista talouspaperilla ja laita ne uunivuokaan. Koivet ovat pehmeitä, joten niitä kannattaa käsitellä varoen. Rasva kannattaa ottaa talteen muuta käyttöä varten.

Kuori ja halkaise – Pese perunat ja halkaise ne kahtia. Lado perunat leikkuupinta alaspäin uunivuokaan koipien väliin. Kuori sipulit, halkaise nekin kahtia ja lado uunivuokaan samoin kuin perunat. Ruokaan ei tarvitse lisätä öljyä tai muuta rasvaa, sillä ankankoivista irtoaa herkullista ankanrasvaa riittävästi.

Mausta ja paista – Mausta timjamilla, kiinalaisella viisimausteella, suolalla ja pippurilla. Paista uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä ja ankankoivet ovat saaneet rapean pinnan, 30–45 minuuttia. Tarjoa hapankaalisalaatin kera.