Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Herkullisin suklaa­mousse

Täyteläinen ja silkkisen pehmeä suklaamousse syntyy voita ja suklaata säästämättä. Kahviliköörin voit korvata myös viskillä tai rommilla. Tästä suklaamousse-reseptistä riittää kahdeksalle.

Ainekset
150 g 70 % suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
1 dl sokeria
4 rkl Kahlua-likööriä
1,5 dl kermaa
Resepti

Tee mousse – Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nosta odottamaan vuoroaan. Lisää keltuaisten joukkoon sokeri ja vaahdota kuohkeaksi. Laita suklaa ja voi teräskulhoon ja sulata vesihauteessa kattilan päällä. Kun suklaaseos on tasaista ja täysin sulanutta, lisää keltuaisvaahto hitaasti ja varovasti suklaaseokseen. Kuumenna hetki koko ajan hämmentäen, kunnes seos alkaa paksuuntua. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Kääntele valkuaisvaahto jäähtyneeseen suklaaseokseen. Mausta Kahlua-kahviliköörillä tai rommilla. Jaa mousse annoslaseihin ja laita kylmään odottamaan.

Malta odottaa – Suklaamousse tarvitsee aikaa asettuakseen ainakin kolme tuntia, eikä se mene pilalle vaikka odottaisi seuraavaan päivään. Ennen tarjoamista valuta annosten pinnalle hieman kevyesti vatkattua kermaa.