Wallenberg-pihvi on tavallisen jauhelihapihvin kaupunkilaisserkku. Se on parhaimmillaan sisältä ilmava kuin kohokas ja pinnalta ihanan rapea. Wallenbergin on legendan mukaan kehittänyt keittiömestari Julius Carlsson Norrmalmilla Tukholmassa. Pihvi on nimetty pankkiiri Marcus Wallenbergin vaimon Amalian mukaan, joka oli keittokirjailija Charles Emil Hagdahlin tytär. Amalia taisi olla oikea suurnainen, sillä harvemmin liharuokia nimetään naisten mukaan, sokerileivonnaisia kyllä.
Klassikkoruokana Wallenberg sopii mainiosti talven juhlakauteen. Se tarjotaan perinteisesti puolukkasurvoksen ja perunamuussin kanssa. Myös vihreät herneet kuuluvat lisukkeiksi. Tarjoa Wallenbergeja samalla illallisella kuin Pavlovaa, jolloin marengista yli jääneet keltuaiset on helppo ujuttaa pihvien sisään.

Wallenberg
Liha – Alkuperäinen resepti vaatii vasikanjauhelihaa. Sitä kuitenkin on harvoin Suomessa tarjolla, joten pihvit syntyvät aivan hyvin myös tavallisesta naudan vähärasvaisesta jauhelihasta. Koska taikinaan lisätään niin paljon rasvaa kerman muodossa, ei ole tarpeen että itse jauhelihassa sitä on. Tästä syystä vasikanjauheliha rasvattomana lihana onkin parasta.
Taikina – Ystäväni Ilkan mukaan, Wallenberg on pelkkää kemiaa. Tärkeää on, että kaikki raaka-aineet ovat kylmiä ennen valmistamista. Voit valmistaa pihvitaikinan monitoimikoneessa tai käsin vatkaten. Sekoita ensin jauheliha, keltuaiset ja mausteet sekaisin kylmässä teräskulhossa. Lisää sitten joukkoon kermaa ohuena norona jatkuvasti vatkaten, jotta lihan proteiinirakenne rikkoutuu ja kerma sekoittuu taikinaan kokonaan. Nosta taikina sitten jääkaappiin vetäytymään, jotta rasvan hyydyttyä siitä on helpompi pyöritellä pihvejä.
Paisto – Lämmitä uuni 170 asteeseen. Kaada korppujauhot laakealle lautaselle ja nostele siihen pihvejä. Tästä taikinasta syntyy noin kahdeksan pihviä, sopivasti kuudelle-kahdeksalle ruokailijalle. Muotoile pihveistä noin 2 cm paksuja ja paista kuumalla pannulla voissa niin, että pinnasta tulee kullanruskea. Nosta pihvit sitten lihamittarin kanssa uuniin kypsymään. Sisälämpötila voi olla 55-58 niin, että liha on vielä hieman rosee sisältä.
Ruokailu – Tarjoa Wallenbergit puolukkasurvoksen, perunamuussin ja kenties herneiden kera.