Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Äidin juustokohokas

Lapsena jo opin, että kohokas ei odota ruokailijaa, vaan ruokailija odottaa kohokasta. Tällä äidin luottoreseptillä on tehty juustokohokasta monet kerrat. Jopa niin useasti, että omat lapseni kyllästyivät siihen. Mutta minkäs teet – juustokohokas on nopea ja helppo iltaruoka! Tarjoa kohokkaan seurana raikasta salaattia tasapainoksi.

Ainekset
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl täysmaitoa
0,5 tl suolaa
mustapippuria
4 keltuaista
2 dl voimakasta juustoraastetta
5 valkuaista
korppujauhoja
Resepti

Raasta juusto – Kohokkaaseen sopii hyvin esimerkiksi Gruyère tai Appenzeller sekoitettuna lempeään kermajuustoon. Myös manchegosta tulee hyvän ja hienostuneen makuinen kohokas. Juustoa ei kannata laittaa enempää kuin tuo 2 dl, sillä liian suuri juustomäärä estää kohokkaan kohoamisen uunissa. Nimim. Kokemusta on.

Keitä kastike – Kuumenna uuni 190 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kylmä maito. Hämmennä kastike sileäksi ja kypsennä noin 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keltuaiset yksitellen. Hämmennä välillä voimakkaasti. Sekoita juustoraaste joukkoon.

Vatkaa, sekoita ja paista – Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kastikkeeseen varovasti nostellen. Kaada kohokas korkeareunaiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan. Jätä kohoamisvaraa 1/3 vuoan korkeudesta. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia. Älä avaa uunia ensimmäisten 20 minuutin aikana, koska kohokas saattaa laskeutua. Kun kohokas on valmis, on syytä toivoa, että ruokailijat istuvat jo pöydässä odottamassa. Kuka nyt lässähtänyttä kohokasta haluaisi syödä..