Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Ruokaostoksilla Hakaniemen hallissa

Hakaniemen hallissa voisi viettää tuntikausia erilaisista raaka-aineista inspiroituen! Lempilauantaini koostuu retkestä Hakaniemeen, jolloin käyn myös Hämeentien etnisissä liikkeissä. Moni sivuston resepteistä on valmistettu Reinin lihan tuotteista: kuten muutkin kauppiaan hallissa, he ovat ammattitaidossaan vailla vertaansa. Maustekeitaasta ostamme mausteet, oliivit ja suolasitruunat. (Vinkki joulupöydän jälkiruoaksi: jos et jaksa leipoa, Maustekeitaan baklava on täydellisen kostea ja juuri sopivan kokoinen aterian päättäväksi pieneksi makeaksi.) Tässä vielä muutamat muutkin täsmävinkit hallissa asioimiselle. Tulevina päivinä siellä on kovin kiire, mutta iltaisin hiljenee. Silloin kannattaa mennä ostoksille ihan muina tonttuina.

Hakaniemen halli
su 18.12. 10–18
ma–pe 19.–23.12. 8–20
la 24.12. 8–14
25.–26.12. suljettu

Lentävä lehmä

Lentävä lehmä on yksi Hakaniemen hallin helmistä. Rakastettu paikka, jonka tiskille moni on valmis jonottamaan jos ei tuntikausia, niin kuitenkin kymmeniä minuutteja ja useana lauantaina jono luikertelee pitkänä. Siinä onkin aikaa jo valmiiksi miettiä ostoksia! Jouluna jonotus on kuitenkin turhaa, sillä lehmän suositusvalikoimasta voi kätevästi valita juustot joulupöytään ja lähettää tilauksen sähköpostilla kauppaan. Hallin ulkopuolella oleva noutopiste palvelee 19.-23.12.

Reitin kala

Reitin kalasta napataan joulukalat, suomalaista kirjolohta ja siikaa. Kalat saa graaviin suoraan tiskillä tai oman sekoituksen voi valmistaa kotona. Suolaa, tilliä, rosepippuria ja maltillisesti sokeria. Sokeria laitetaan ylläpitämään kalan pehmeyttä, vähän kuin vastavoimana suolalle. Reitin matjessillistä valmistuu meillä jouluksi gubbröra. Silliä ei tarvitse erikseen liottaa ja se maistuu ihan vaikka viipaleina ruisleivän päällä.

Patagonico Hakaniemen halli

Aina ei tarvitse olla perinteistä. Ehkä ostereita, simpukoita ja mustekaloja Patagónicosta!

Roiniset

Vuodensta 1970 toiminut Roiniset tuo maahan Italian parhaat herkut! Meidän jouluun Roinisilta tarttuu aina muutama salami, parmankinkkua sekä lardoa. Lardoa ei saa Helsingissä monesta paikasta ja Roinisten maahantuoma lardo on suussa sulava erityisherkku. Tarjoa se ohuina siivuina sellaisenaan. Joulupöytään kuuluu myös erilaiset pateet ja niitä kannattaa myös hakea Roinisilta. Lempiasiani Roinisilta on kuitenkin tryffelillä maustetut anjovikset. Tryffeli ja anjovis eivät ole itsestäänselvin makupari, mutta lyömättömät ne ovat silti yhdessä.

Merja Valo

Notkuvat vihannes- ja juureskorit ovat jatkuva ihmetyksen aihe. Merja Valon tiskissä on kaupungin kauneimmat kasvikset, jotka ansaitsevat pääosan joulupöydässä. Tiskin takaa muistutetaan suomalaisten juuresten roolista joulupöydässä ja varsinkin laadukkaasta perunasta. Kalapöytään kuuluukin kauniit pienet keitetyt perunat ja Merja Valolta ne löytyvät uusina. Valitse siis Annabellaa tai Siikliä, parempaa kyytipoikaa sillille saa etsiä!