Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ
Kaisa Kuokka

Jaettuja hetkiä
yhteisen pöydän ympärillä.
Hyvää seuraa ja
herkullisia aterioita.
Tule jo, joulu!

Hakutulokset sanalle %s

LATAA LISÄÄ

Osterit Mignonette

Ensimmäiset osterini nautin vuosia sitten Pohjois-Kaliforniassa sijaitsevalla osterifarmilla. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä ja siitä lähtien osterit ovat olleet yksi lempiherkuistani. Ranskalaiset kehottavat syömään ostereita ainoastaan r-kirjaimen sisältävinä kuukausina, jolloin kesäkuukaudet mai, juin, juillet, août eivät ole sopivia. Décembre toisaalta on täydellinen.

Paljon on muuttunut vuosikymmenessä ja ostereita myydään nykyään ihan Prismassa. Raaka-aineena osteri on kiinnostava ja monipuolinen. Ne sopivat syötäväksi raakana, gratinoitavaksi, friteerattavaksi, keittoon, vaikka mitä! Rockefellerin tapaan on yksi klassikoista ja niin on myös Osterit Mignonette. Mausteeksi riittää myös muutama puserrus sitruunamehua. Varaa ostereita 3-10 kappaletta per ruokailija.

Ainekset
Kastike
1 pieni punasipuli
1 dl punaviinietikkaa
1/2 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
Resepti

Valmistele – Harjaa osterit huolellisesti juuresharjalla kylmän juoksevan veden alla ennen avaamista. Kokeile elävätkö osterit kopauttamalla niitä kevyesti kuoreen. Elävät osterit sulkevat tällöin kuorensa. Ostereiden avaamisesta on useita Youtube-videoita, joita suosittelen katsomaan mikäli ei ole aiemmin avannut ostereita. Vaikka kokemusta ei olisi, ei kannata lannistua. Osteriveitsi ja keittiöpyyhe auttavat asiassa.

Valmista kastike – Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Voit käyttää kastikkeeseen salottisipulia tai punasipulia, kuten reseptissä. Mausta kastike sokerilla ja lisää hippunen suolaa ja pari myllyn pyöräytystä mustapippuria. Anna kastikeen mausta sillä välin, kun avaat osterit.

Avaa osterit – Suojaa kätesi paksulla keittiöpyyhkeellä ja aseta osteri liinan päälle kupera puoli kämmentäsi vasten. Sujauta osteriveitsi kuoren väliin osterin suipompaan päähän. Kampea veitsellä kuorenpuolikkaat irti toisistaan. Siisti osteri mahdollisista kuorenpalasista. Varmista vielä että osteri on elävä ja kosketa sitä kevyesti haarukalla, jolloin elävä osteri liikahtaa hieman. Irrota osterit varovasti kuoresta. Nosta osterit tarjolle jääpedille ja kaada kastike pieneen kulhoon. Ehkä myös lasi samppanjaa?